8 biskut Dec 3, 2008

Apabila gadis-gadis bertemu...

Tajuk: "Arif's Reunion"
Tarikh: 24-25 Novenber 2008
Tempat: Port Dickson, Negeri Sembilan

Turun dari KTM UKM.


^Muka teruja^

Kami pergi makan tengahari kejap. Somewhere around Bangi. Whoa. There's a lot to catch up about them!


^Basya dan Fatin^

Makan malam.


^Comelkan ikan duyung tu? Hehe...^


^Hai. Saya pun ada blog. Photobucket ^


^Bila bloggers sudah mula menangkap gambar...^


^Makan-makan^

Boleh tahanlah lauk malam tu. Saya sempat ambil satu gambar je sebelum ikan itu lesap bersama lauk-lauk yang lain.


^After dinner. Picture Courtesy of Fatin^

Pusing-pusing di Pekan Port Dickson. There's not enough activities available at night in PD to be frank. Huhu...


^(Not-so-)Fun Fair and Flares^


^I told you so^

Lepas tu kami menghala ke Bazar PD. Some says PD Walk.


^Hi there!^


^Menarik...^


^Whoa!^


^Sea Shell Mobile^


^Bags^


^See you then!^


^Basha looking for shades^


^Kechik gossiping with Fatin^

Pusing-pusing lagi. Cari kerang rebus. JUMPA!


^Restoran Geliga dengan Makcik yang sangat horror dan pakcik yang tak ada kepala^

Sangat tak "geliga" bila karaoke dengan sound system yang terlampau kuat. Makcik tu yang nyanyi, saya yang hilang suara. Nak lawan punya pasal. *Geram*

Balik rumah, main kad. Bluff. Oh how I failed to keep my poker face!

^Heheh...^

Esok paginya...


^Tsunami bila gadis-gadis sedang bersiap^

Ok..Ok..tipu je...


^"Basya, eyeliner tu aku beli RM15.90, Maybelline Velvet Black"^

Selesai sarapan roti bakar dengan tuna spread, kami bersiap nak ke pantai.


^Ies yang gemar tukar nombor handphone (apabila...)^


^Belum mandi bukan alasan untuk tidak pose lebih-lebih^


^Nak naik Banana Boat laaa...^


^Basya sangat kantoi la! Haha!^


^Lunch, lepas tu kita naik Banana Boat yeh? Yeh?^


^"Bro, banana boat berapa sekali naik?"^


^OK, RM15 seorang^


^Driver of the Day^


^Photographer Upahan^


^Quote paling best dari abang ni..."Saya siang memang gelap, malam saya cerah" Wakaka!^


^Naik! Iraaa! Cepatlah naik! Kau ni...^


^Saya dapat rasakan budak tu rasa pelik tengok kami^


^Yeay!^


^Oh! Saya sangat "peace"^


^Haha! Kechik sangat terseksa kena air^


^Kan dah cakap? Hehe...^


^Masa ni, mamat dua orang tu tengah promote apa entah...^


^Zack-u dengan trademark senyum gatal dia^


^Nampak macam nak kena baling yoko-yoko^


^Ies juga sangat kantoi! Hahah!^


^Ini kawan saya.^


^Dia suka ambil gambar.^


^Kan saya dah cakap? Oh ya. Zack-U pun sama.^

Uh, atau dikenali dengan nama Syndrome Camwhore. Haha!


^Again, Fatin paksa!^


^Respect of Drive^


^Gadis pantang tengok cermin. Tinted. Or not tinted.^

Iklan.
We went wondering around the stalls nearby when I saw this weird uh, shall I call it announcement?


^Apakah... ^

Lepas baju kering lepas basah naik Banana Boat, kami lepak dekat satu taman ni. Cantik. All the amenites are completely safe from vandalisme. But sadly, not many people knew about this place. (Or maybe they just dont want to come here. Hmmm...)


^"Yum2!"^


^Control^


^Proses penyejatan sedang berlaku^

Iklan kejap.


^Teropong punya teropong...EH! Atong!? Hai Atong!^

Atong ni kawan sekolah teknik saya dulu. Dia budak Mechanical Engineering. Dia adalah antara mereka yang bertanggungjawab menyebabkan saya tandatangan kontrak untuk audition DoubleExposure di KLPF hari tu.
Atong, Hakim, Syafiq dan Syah!
Heheh...
Baiklah, sambung cerita.


^Sesi Camwhore^


^Alex, The King of New York^

Iklan lagi.
Masa dekat pantai ni, ada dua orang pakcik tengah memancing. Dari KL katanya.


^Insaf^


^Kalau dapat ikan ni bawak balik la seekor ye?^


^"Eh? Takpelah pakcik. Kami bukan nak masak pun kat sini."^

Dan pakcik tu sambung.
"Ambiklah. Abang suka-suka je memancing ni." Adeh.
OK. Sambung lagi cerita.


^Acara camwhore diteruskan^


^Camwhore. The Queen^


^See?^


^"Ira! Ira! Cepat ambik gambar aku!"^

Haih...*Geleng kepala*



^Oh. Dia juga suka karaoke. Radio bergerak, senang cerita^


^Lepas tu, dia jumpa seekor WanitaKumbang (Ladybug)^


^OK. Cukup la setakat ni untuk Zack-U. *Penatlah mengadap muka kau! Haha!*^

Yang lain-lain buat apa eh?


^Masih camwhore^


^Tengah update partner masing-masing. *Sigh*^


^Aww... L♥vebirds!^


^Muahaha!^



^Lashes^


^Photobucket^

That's it! Dan kami pun pulang...
"It is one of the blessings of old friends that you can afford to be stupid with them"
-Ralph Waldo Emerson-


8 Biskut

fariz @ 12/3/08, 9:38 PM
waaaaaaaaaa...hot nyeeee...hehe...

susu dan biskut... @ 12/3/08, 9:52 PM
Fariz:

Waaaaaaaa...sengalnyaaaa...hehe...

shazwan @ 12/3/08, 10:17 PM
nice pics!
and u really had ur nice day there
taken using ur A300 i gueess?
hehehe
practice2!

susu dan biskut... @ 12/4/08, 11:24 AM
Shazwan:

Yes2, A300.
Thanks for the compliments.

:)

Shah.Legno @ 12/4/08, 4:46 PM
PD lagi!!
hehe
heppi nmpk...
gudluck for the DE nanti k..:)

susu dan biskut... @ 12/4/08, 6:39 PM
Shah.Legno:

Hehe...
Memang best..girls day out!
Hehe...
Yes...terima kasih!
:)

m.e.y.l.o.w @ 12/11/08, 7:54 PM
owh..as i expected..xupdate blog pown.i kept everything by myself and let it be blown by the wind.owh yes! got sumthing to ask u..cmne nak bg viewers drop comment cmnie ea? or may be...instant msg ke....help me ^_^
hurm..i did see the double xposure advertisement in d paper..so,u're joinin' d cmptition?? sounds great! gewd luck btw!

susu dan biskut... @ 1/26/09, 12:21 AM
m.e.y.l.o.w:

Dear, sorry for the very late reply to your comment.
Viewers drop comment tu rasanya dah reply kat blog kamu.
Heheh.

And yes, I'm in the competition and thank you for the support! :D

Ada Biskut Tak?